Så gjorde jeg det sgu! :D

Byggeproces med Huscompagniet.

img_3280Så er det vist tid til et indlæg med vores byggeproces med Huscompagniet, som lovet 🙂
Rigtig mange har spurgt til plantegning og jeg har også sendt den til virkelig mange. Men nu smider jeg den her, så alle kan se den.

Plantegning.

Plantegning.

Måske jeg skulle starte helt from scratch. Eller i hvert fald, fra dengang vi boede i Odense for 9 mdr. siden. Vi havde længe snakket om vi skulle lave en tilbygning, til vores daværende tvillingehus på 93 kvm. i Odense S, som vi renoverede fra bunden for 2 1/2 år siden, eller om vi skulle flytte til Jylland, hvor vi havde familie. Vi blev hurtigt enige om at familien træk mere end Odense gjorde og vi valgte derfor i sommerferien sidste år, at sætte vores hus til salg. (vi boede i Odense pga. Kenneths job på daværende tidspunkt).

Vores gamle hus i Odense S.

Vores gamle hus i Odense S.

Vi havde så ikke lige regnet med, at vores hus blev solgt på en uge og at de gerne ville overtage hurtigst muligt. Vi flyttede ud 29. august og fandt på de tre uger fra huset blev solgt, til vi sgu være ude, både en midlertidig lejlighed og en løsning på vores fremtid. Vi nåede at kigge på et hus, vi igen kunne gemmen-renovere, så vi kunne få det, som vi ville have det. Men kom frem til, at det nok ville løbe op i penge, vi aldrig kunne få igen, i den by. Det skal lige siges at Kenneth er slagter og kun youtube håndværker 😉
Vi tog kontakt til to byggefirmaer, et firma der ikke kunne lave det, vi godt kunne tænke os og dernæst huscompagniet, som smed et hus på bordet der var lige os. (ved første øjekast).

Et billede af det typehus vi er gået ud fra.

Et billede af det typehus, vi er gået ud fra. Et udstillingshus der ligger i Herning.

Vi synes det her hus var så fantastisk, men fandt hurtigt ud af rigtig mange ting, der alligevel ikke var os. Vi ændrede på murstenen, vi ændrede på indretningen, stort set hele indretningen, mest pga. vores indkørsel ikke kunne være bagved huset, som det er ved det her hus. Vi har ændret på vinduerne foran, så de blev lige høje og fået lavet, så vores indgang også er foran. Vi har en ¨pæn¨indgang ved fronten af huset og en indgang til bryggers fra carporten, så det er overdækket.

Vores hus.

Vores hus den dag vi fik nøglen,

Vi har valgt sten ved Randers tegl, den hedder Como RT 473 og fugefarven er gråhvid. Vi er så glade for stenen og farven, vi elsker at blande det kolde med det varme og var meget obs på at stenen ikke måtte syne gul, men stadig være varm. Den er blevet så god synes vi selv. https://www.randerstegl.dk/dk/mursten/produkt/rt473-prima-como

Hvid polyurethan gulv.

Hvid polyurethan gulv.

Polyurethan gulvene har vi fået lavet, af et firma der ligger i 6740 Bramming, der hedder JTI. https://www.jti-gulv.dk/

Det var et af de projekter vi selv har stået for, dvs. at der er blevet trukket en uge ud af kalenderen fra HC, så de kunne komme til imens. Der aftaler man bare med selve firmaet om, hvornår det skal ske i processen. Vi holdte møde med vores byggeleder og gulvfirmaet, så alle viste hvad der skulle ske. Polyurethan gulve er lydisolerende eller lyddæmpende og er skide godt i vores tilfælde, da vi har valgt at få gipslofter med akustik i det hele. Gulvene er således blødere at gå på end epoxy og beton. Vi valgte det i hvid da vi virkelig godt kan lide at være anderledes, at skille os ud fra mængden og ja, så vil jeg være lidt ligeglad med om jeg skal støvsuge hver dag og tilmed tørre gulvet over. Det har jeg alligevel gjort i vores gamle hus, hvor vi havde egeplanker og i den midlertidige lejllighed, hvor der var gamle trægulve, der sugede alt hvad der bliver tabt. Same same tænker jeg. Her er der ingen tvivl om, hvis der trænger til en rengøring, men det er SÅ nemt at tørre over.

Jeg har ændret på rigtig mange ting løbende, for det er virkelig ikke nemt at tage stilling til tusind ting på 4 1/2 måned, som det tager for huscompaniet at bygge. De startede slut nov. og var færdige den. 7 april.
Jeg forstår godt, hvis vores byggeleder har været skide træt af mig til tider.

Så ville jeg ikke have en dør der alligevel, så ændrede jeg på indretningen i sidste øjeblik og så skulle køkkenlågerne være lerfarvet og ikke mørk ler. (Kvinder) 😀 Men husk altid lige at tænke to gange, og spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, ingen spørgsmål er dumme. (fik jeg afvide) – og det tog jeg til mig.

Kenneth har været med obs. på alt og læser altid tingene igennem 20 gange, hvilket har været nødvendigt og er nødvendigt uanset, hvilket firma der bygger for en. Vi har været derude dagligt (næsten) og tjekke op og følge med, fordi det jo samtidig har været mega spændende. Vi har alt i alt været mega tilfredse med alting.

Indenfor har vi valgt en masse praktiske løsninger, som for vores familie var et musthave. Vi elsker hygge, vi elsker at der er varme og personlighed og igen at have nået der ikke ses i alle nybyg. Indtil da er vi slet ikke færdige, men kun lige rykket ind, så jeg tænker derfor også, at jeg senere laver et nyt indlæg, som kommer til at handle om indretningen.
Flere spurgte til, hvor vores emhætte er henne, den er lige der 😉 Nede i bordpladen. Mega praktisk, hvis man som jeg synes emhætter er grimme 😀 Her er direkte link til hvor vi har købt vores. http://www.koekken24.dk/best-spa-07758001.html17968295_10155201839137766_1082317407_o

Til slut lige et billede af vores alkove, et hyggerum til børnene (og os), hvor der er fjernsyn med dvd, hyggebelysning og så kommer der en boghylde op snart. Perfekt til når vi står og laver mad, og perfekt til når vi får gæster og mangler soveplads.

Alkove i køkkenalrummet.

Alkove i køkkenalrummet.

Tak for at i vil læse med! Når man som os har tre unger er det virkelig anbefalelsesværdigt at få andre til at ordne det hele, da vi aldrig ville renovere samtidig med at de er så små. Hvis vi ikke havde renoveret i Odense havde vi heller ikke haft muligheden for at bygge det vi godt kunne tænke os, og alligevel gå lidt på kompromis, med nogen ting. Håber jeg fik besvaret de fleste af jeres spørgsmål på instagram og ellers er i selvfølgelig mega velkommen til at skrive igen.
Ha’ den bedste aften,

Kærligste hilsner Apu

   

23 kommentarer

 • Nikolas

  Hej.
  Fedt gulv. Vi overvejer det samme gulv. Hvad var kvm prisen for gulvet? Er I tilfredse med finish af gulvet? Og er akustikken i huset god nok med jeres valgte lofter kombineret med gulvet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er sådan et fint hus I har fået bygget! Har set nogle flere billede inde på facebook (gruppe om indretning). Overvejer meget at lave et badeværelse som jeres i vores nye hus med farvede fronter – hvilken farve er det I har valgt til badeværelset? (:

  I har sådan en fed stil!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Apu

   Tusind tak, hvor er det dejligt 🙂 Den hedder mørk ler fra HTH.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Tusind tak for svar 🙂 Har I også denne farve på det lille badeværelse? Overvejer det stærkt til vores nye hus, men ved ikke om der sker for meget på det lille.. mon du kan lokkes til at dele et billede af jeres lille badeværelse? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randir

  Hej Aqu, tak for et godt opslag om nybyggeri. Vii er ved at bygge hus og overvejer et polyurethan gulv ala jeres. Er der mon nogen som helst chance for at jeg må kigge jeres gulv i jeres fine hus? Ultra kort visit! Vi er sådan i tvivl men det ser jo bare så smukt ud hos jer! Kh Randie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nathali

  Hej Apu
  Super fedt hus I har bygget jer!!
  Vi er selv ved at kigge på at få bygget et funkis hus.
  Derfor vil jeg høre om det evt. er muligt at få tilsendt jeres plantegnin, så man kan se detaljer som kvm. og lign., da det kan være svært at se på det uploaded billede? 🙂

  På forhånd mange tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej! Det er et mega fedt hus i har bygget, og vi er virkelig misundelige på jeres alkove. Vi er også lige flyttet ind i vores nye hus. Hvor meget havde i afsat til byggestrøm, og hvor meget har de brugt? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Super fint hus! Vi overvejer også polyurethan gulve i vores kommende nybyg, men er meget i tvivl. Er så bange for skrækhistorierne om at det ikke blir pænt ift revner/huller/ujævnheder. Hvordan er jeres oplevelse heraf? Og har I fået en garanti ift f.eks revner, fra det firma som har lavet det for jer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Apu

   Tusind tak 🙂 Polyurethan er som gummi, og revner ikke og hvis der skulle ske noget med det er der selvfølgelig garanti 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej.
  Vil I afsløre, hvad prisen er kommet op i uden grund? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Apu

   Omkring 2,7 uden grund 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Simpelthen så flot. Du har virkelig fået mig til at overveje om det er en mulighed for os 🙏🏻 Men som helt uvidende om nybyg, hvad er så “med” i de 2,7? 🙂 altså du skriver i selv stod for gulv – kommer det så udover, og hvad med hvidevarer, indbygget kaffemaskine, andre vinduer osv. Altså er med på det øger prisen, men ja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hellew@ofir.dk

  Så flot hus, jeg er selv vild med detaljer som ikke alle har. Må jeg spørge hvad I har givet for selve grunden? Vi overvejer nemlig selv omkring det område:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Apu

   Spændende 🙂 Hvor henne? Vi har givet 254000 for 911 m2. 🙂 Men ved de lige er steget..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Virkelig fedt hus 👌🏼😍 Hvad mærke er jeres emhætte?? Vi skal vælge hvidevarer om et par uger og den er bare så elegant?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Så fedt hus. Glæder mig til at se mere af indretningen. Hvor i Jylland har i bygget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Olesen

  Super fint indlæg med svar på mange spørgsmål 🙂
  Kan godt forstå at I er glade for Jeres nye hus. Hvor stort er det?

  Kærligst fra Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så gjorde jeg det sgu! :D